Supa crema de linte.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente pt aprox 2L supa:

1 cana linte rosie (cana de 250ml)
1 morcov
1 patrunjel
1 ceapa mare
7-8 catei de usturoi
400ml pasta de rosii
1/2 lgt piper
1 lgt cimbru
1 lg boia
2 foi de dafin
zeama de la 1/2 de lamaie
1,5L apa +  optional 8 cuburi concentrate de vita(click pe link pt reteta)


Preparare: Morcovul si patrunjelul se rad pe razatoare, ceapa si usturoiul se toaca  dupa care se adauga intr-o oala si se soteaza pt 5-10 minute in ulei+ putina apa pana se inmoaie legumele.
Se adauga cimbrul, piperul, boiaua, foile de dafin, pasta de rosii si se amesteca bine. Se toarna apa in care s-au dizolvat cuburile de vita (sau doar apa) si se lasa la fiert pt 20 de minute.
Lintea se adauga si ea in oala, se pune capacul si se lasa la fiert pe foc mic pana se gateste lintea. La mine a durat intre 15-20 de minute.
Dupa ce s-a gatit lintea se ia oala de pe foc, se arunca foile de dafin si se paseaza totul cu ajutorul unui blender vertical. Se adauga zeama de lamaie treptat, dupa gust.


La final daca supa vi se pare prea groasa mai adaugati apa pana are consistenta dorita si puneti din nou pe foc mic pentru cateva minute.
Serviti cu smantana si crutoane de paine.
Pofta buna 🙂

Prapadita mica de 1,5 ani savurand supa.

Comments

comments