Prajitura Bakewell.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_4671    DSC_4680 DSC_4678

Aseara rasfoiam revista good food si am dat de aceasta prajitura. In primul rand m-a atras poza, pe urma ingredientele. Mai exact blatul de migdale. Parea asa de pufos si delicat, si sa stiti ca nu m-am inselat. Blatul de migdale este minunat, extrem de pufos si parfumat. Cu siguranta o sa va placa. Puteti folosi orice dulceata va place. Eu am pregatit jumatate din cantitatile de mai jos, in 2 forme de 10cm diametru.

Ingrediente forma 20cm:

200g unt moale

200g zahar brut

100g migdale macinate sau faina de migdale

100g faina

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita esenta de migdale

4 oua la temperatura camerei

Un praf de sare

Dulceata de visine

170g zahar pudra

5-6 lingurite zeama de lamaie

Un pumn de migdale tocate sau fulgi de migdale

DSC_4618

Preparare: Folositi un mixer sau o lingura de lemn. Untul moale se amesteca cu zaharul brut pana rezulta o crema moale. Se adauga pe rand ouale (neaparat la temperatura camerei) si se amesteca bine dupa care se adauga esenta de migdale. Nu se adauga urmatorul ou pana nu s-a incorporat complet oul de dinainte. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, migdalele macinate, praful de sare si se adauga toata deodata peste compozitia din bol.

DSC_4619  DSC_4621

Se mixeaza cu mixerul pana rezulta o compozitie fina si pufoasa care se imparte intre 2 tavi si se coc la 180C pentru 30 de minute pana capata o culoare aurie deasupra si trec testul cu scobitoarea. Se lasa 10 minute in forme dupa care se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

DSC_4624 DSC_4644 DSC_4651

Dupa ce s-au racit blaturile le nivelam in caz ca au facut burta si intindem pe una dintre blaturi dulceata dupa care asezam si al doilea blat peste. Intre timp pregatim si glazura. Zaharul pudra se amesteca cu zeama de lamaie (adaugati zeama de lamaie treptat deoarece e posibil sa nu fie nevoie de intreaga cantitate) pana rezulta o glazura groasa si fina.

DSC_4668

Glazura se toarna pe partea de sus a prajiturii si se presara cu migdalele tocate si prajite.

DSC_4669

Pofta buna 🙂

DSC_4684

 

 

 

 

Comments

comments