Salata de zucchini cruzi cu sos de mustar, gorgonzola, muguri de pin si busuioc.


Print Friendly, PDF & Email

 

 DSC_4595 DSC_4606

Ca in fiecare an am gradina plina de zucchini. Am pregatit mai multe retete din aceasta leguma minunata dar niciodata o salata…..pana astazi. A iesit o salata delicioasa si racoroasa de vara. Daca nu va place branza cu mucegai, puteti adauga branza moale de capra, feta, fasii de parmezan.

Ingrediente:

3 zucchini tineri de 20cm lungime

3-4 linguri ulei de masline extravirgin

2 catei de usturoi

1 lingurita mustar

zeama de la o jumatate de lamaie

1 lingurita boabe de piper rosu sau negru

2 linguri muguri de pin

Sare

Un pumn mare de busuioc verde

Gorgonzola

DSC_4583

Preparare: Zucchini se spala, se taie capetele si se taie julienne cu un dispozitiv special sau fasii subtiri cu dispozitivul de curatat cartofi. Se sareaza si se pune deoparte.

DSC_4584

Intr-un mojar am transformat usturoiul in pasta impreuna cu boabele de piper, am adaugat uleiul de masline, zeama de lamaie, mustarul si am omogenizat.

DSC_4585  DSC_4586

Scurgeti zeama stransa de pe zucchini, adaugati sosul de mustar, busuiocul tocat, mugurii de pin, bucatele de gorgonzola si amestecati. Si gata salata. Pofta buna 🙂

DSC_4587  DSC_4588

Noi am servit salata cu bucata noastra preferata de carne, mai exact piept de rata. Aici gasiti reteta cu modul de preparare al pieptului de rata (click pe link)

DSC_4590

DSC_4609

 

Comments

comments