Prajitura cu visine si zmeura, fara zahar.


Print Friendly, PDF & Email

 


Ingrediente blat 27×37:
4 oua
4 lg ulei (60ml)
4 lg faina (45g)
1 lgt zeama de lamaie
Ingrediente crema:
In jur de 500g visine si zmeura (am folosit congelate)
2-3 lg de amidon dizolvat in putina apa rece

Preparare foi: Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zeama de lamaie. Cu o spatula se incorporeaza galbenusurile, pe urma uleiul. Faina se cerne dupa care se incorporeaza in 2 transe cu miscari lente sa nu se lase spuma. Aluatul se muta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit la 175C, caldura sus-jos pentru 15 minute.
Lasati sa se raceasca complet in tava dupa care taiati in 4 parti egale si eliminati hartia de copt.

   
Fructele inca inghetate se pun intr-o cratita si se muta pe foc mic. Se gatesc pana cand fructele se dezgheata si se inmoaie dupa care se zdrobesc putin cu dispozitivul de zdrobit cartofi. Se muta cratita inapoi pe foc mic, se adauga amidonul dizolvat si se amesteca pana cand incepe sa se ingroasa crema.

   

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet dupa care se imparte in 3 parti egale si se intinde intre cele 4 foi.

Pofta buna 🙂

Comments

comments