Prajitura desteapta cu vanilie.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0747

De ce se numeste prajitura desteapta?

1. Pentru ca se prepara foarte usor.

2. Deoarece in tava se toarna o singura compozitie lichida care in timpul coacerii se separa in 3 straturi. La gust se aseamana cu o budinca de vanilie cremoasa si fina.

Ingrediente pt 20 de portii:

9 oua

250g unt topit si racorit

1L lapte caldut

250g faina cernuta

250g zahar tos

40g zahar vanilat (natural)

1 lingura extract de vanilie (natural)

Preparare: In primul rand avem nevoie de un vas mare de aprox. 6-7L (pt galbenusuri), de inca un vas de minim 4L in care se bat albusurile si o tava incapatoare si inalta. Tava mea are 27x37x5cm.

In primul rand se preincalzeste cuptorul la 160C, cu ventilatia pornita. Ouale se separa si galbenusurile se bat pt 4-5 minute impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si extractul de vanilie pana avem o crema deschisa la culoare. Cu robotul inca pornit turnati untul topit in fir subtire, pe urma adaugati faina si mai mixati pentru 1 minut. Mutati robotul pe viteza mica si adaugati laptele caldut. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza (cu miscari lente) cu o spatula in amestecul de lapte.

DSC_0704 DSC_0707 DSC_0708 DSC_0709 DSC_0710

Rezulta o compozitie lichida care se toarna in tava sau intr-un vas yena tapetat cu unt si foarte putina faina. Se coace pentru 1 ora sau pana se rumeneste putin deasupra si trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca complet pe blat, pe urma se muta in frigider pentru 2-3 ore pana se raceste complet. Eu mereu il tin peste noapte in frigider. Este mult mai gustoasa daca se serveste rece 🙂

DSC_0712  DSC_0718  DSC_0721

Pofta buna 🙂

DSC_0734  DSC_0736

DSC_0750

Comments

comments