Quiche 2.0


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

1 portie aluat tarta (click pt reteta)
4-5 oua
Umplutura la alegere:
Friptura ramasa/cubulete de carne coapta sau fiarta
Ciuperci champignon brune
Ardei
Mozzarella, Emmental
Smantana
Boia, piper, curry
Patrunjel verde

 
Preparare: In primul rand am copt aluatul de tarta pt 10 minute la 220C. Am pregatit 2 quiche-uri, unul de 14 Ø pt fetita si inca unul de 20 Ø pt restul familiei. Dar aluatul este suficient pt o forma de 24 Ø.

 

Am taiat ciupercile felii subtiri si le-am rumenit intr-o tigaie antiaderenta fara sa adaug ulei. Separat cu o furculita am batut ouale impreuna cu smantana, patrunjelul verde si condimentele.

 
In aluatul de tarta copt in avans am aranjat cubuletele de carne, feliile de ardei, bucati de mozzarella dupa care am turnat ouale batute si deasupra am presarat emmentaler ras. 
Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180C cu ventilatia pornita pentru 25-30 de minute. Este gata cand umplutura de oua s-a inchegat, acest lucru se verifica usor cu o furculita.

*Portia fetitei este fara sare, asadar am adaugat sare in amestecul de oua doar dupa ce am pregatit quiche-ul celei mici 🙂


Pofta buna 🙂

Pitica 1 an 🙂

Comments

comments