Rulada cu crema de branza, nuca de cocos si jeleu de piersici.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_5455

DSC_5460

Trebuie sa recunosc ca este cea mai gustoasa si reusita rulada pregatita de mine pana acum. Combinatia de arome este  minunata, cremoasa, cu blat pufos. Chiar daca pare complicata……nu este. Va promit 🙂

 

Ingrediente foaie de rulada 37x27cm:

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri ulei

2 linguri faina

3 linguri pudra de cacao

 

Ingrediente crema de branza cu nuca de cocos:

400g crema de branza

100g nuca de cocos

Zahar brut sau miere dupa gust

1 lingura extract de vanilie

 

Ingrediente jeleu de piersici:

8 piersici

2-3 linguri zahar brut (sau dupa gust)

2 linguri (20g) gelatina granule

 

In primul rand pregatim jeleul: Curatam piersicile de pielita si le taiem sferturi. Se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si se gatesc pe foc mic pentru 10 minute, cat sa se inmoaie fructele putin.

DSC_5416  DSC_5417

Se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul, pana avem un piure nu foarte fin.

DSC_5418

Se lasa sa se racoreasca pe urma adaugam gelatina hidratata si topita pe baie de abur.

Tapetam o tava (aprox. cat rulada de mare sau putin mai mica) cu folie alimentara si turnam jeleu de piersici.

DSC_5423

Se lasa in frigider cateva ore pana se intareste (sau in congelator pt 30 minute cum am facut eu ).

DSC_5425

 

Continuam cu crema de branza si nuca de cocos: Crema de branza se mixeaza cu zaharul brut sau mierea,

DSC_5419

pe urma se adauga nuca de cocos si la final extractul de vanilie. Se tine in frigider pana ii vine randul.

DSC_5420  DSC_5422  DSC_5421

Preparare foaie de rulada: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Cu o lingura de lemn se incorporeaza galbenusurile, pe urma uleiul si la final faina cernuta cu pudra de cacao. Se intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 175grade C. pentru 15 minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Nu se ruleaza sau Nu se inveleste in prosop umed! AICI gasiti si poze cu prepararea ruladei.

 

Asamblare: Dupa racire completa eliminam hartia de copt de pe foaia de rulada. Peste foaie intindem jumatate din crema de branza (lasand 1 cm liber la ambele capete)

DSC_5426

asezam cu grija jeleul de piersici (se aseaza cu tot cu folie care va veni deasupra, pe urma o eliminam. la nevoie taiem din jeleu)

DSC_5427

si la final intindem restul de crema.

DSC_5428

Rulam cu mare grija cat mai strans si invelim in folie alimentara.

DSC_5429

Se lasa in frigider peste noapte, astfel nuca de cocos absoarbe din crema de branza si devine cremoasa.

Pofta buna 🙂

DSC_5456

 

Comments

comments