Rulada din albusuri cu mac, crema de lamaie si bezea.


Print Friendly, PDF & Email

 

 DSC_4242

DSC_4252

DSC_4254

Anul acesta ne-a crescut foarte mult mac in gradina asadar am inceput sa il folosesc in preparate. Deoarece am in congelator multe albusuri, am pregatit reteta in totalitate cu albusuri congelate. Pentru foaia de rulada am asteptat sa se dezghete iar pentru bezea am pus albusurile in stare congelata in bol.

Ingrediente foaie de rulada 27×37:

6 albusuri

150g zahar

150g faina

100ml ulei

3 linguri cu varf mac

3 linguri nuca de cocos

Ingrediente crema de lamaie:

300g mascarpone

3 linguri zahar pudra

Zeama de la 1 lamaie mare

6-7 linguri de mac

Ingrediente bezea:

2 albusuri

100g zahar

Un praf de sare

1/2 lingurita zeama de lamaie

Sirop de lamaie:

Zeama de la 1/2 de lamaie

50ml apa

Preparare: In primul rand pregatiti foaia de rulada.

1. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Cu o spatula se incorporeaza uleiul. Faina, macul si nuca de cocos se amesteca si se incorporeaza treptat in spuma de albusuri. Compozitia se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 175C pentru 12-13 minute. Se lasa sa se raceasca in tava fara sa se ruleze.

DSC_4225  DSC_4227

2. Pentru crema de lamaie se amesteca branza mascarpone, zeama de lamaie, zaharul pudra si 2 linguri de mac.

DSC_4228

3. Bezea: Zaharul, zeama de lamaie, praful de sare si albusurile (eu le-am pus direct congelate) se pun intr-un bol de inox pe care il asezati pe baie de abur pe foc minim (bolul se aseaza peste o alta oala mai mica in care clocoteste apa care nu trebuie sa atinga fundul bolului). Amestecati constant cu un tel pana se infierbanta albusurile si devin spumoase (3-4 minute). Luati bolul de pe baia de abur si mixati albusurile timp de 5-8 minute la viteza mare pana rezulta o bezea tare si lucioasa.

DSC_7570  DSC_7298  DSC_4235

 

6. Pentru siropul de lamaie se amesteca apa cu zeama de lamaie.

Asamblare: Peste foaia racita de rulada se intinde crema de lamaie, se presara cele 5 linguri de mac si se ruleaza cu grija sa nu se rupa. Insiropati rulada cu o pensula pe urma acoperiti-o cu bezea. Cu ajutorul unui arzator de bucatarie rumeniti usor bezeaua. Daca nu aveti arzator rumeniti bezeaua in cuptor pe functia grill pentru 1-2 minute.

DSC_4229  DSC_4232  DSC_4236

Pofta buna 🙂

 

DSC_4245

 DSC_4243

DSC_4250

 

Comments

comments