Rulada cu mascarpone si visine.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7024

DSC_7022

Deja se stie cat de mult iubesc eu ruladele 🙂

 

Ingrediente:

Pt. dungi: 1 oua, 1 lingura zahar, 1 lingura ulei, 1 lingura cacao.

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri ulei

5 linguri faina

Crema: 500g mascarpone, 2 linguri zahar pudra, 1 lingura extract de vanilie , visine din compot.

Preparare: 1 albus de ou se bate spuma cu 1 lingura de zahar. Incorporam cu grija galbenusul, pe urma uleiul si la final pudra de cacao cernuta. Punem compozitia intr-un pos si trasam cercuri intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in congelator pana pregatim compozitia pentru rulada.

DSC_6984

Separam cele 5 oua si batem albusurile spuma cu zaharul

. DSC_1917

Cu o spatula incorporam cu grija galbenusurile, pe urma uleiul si la final faina cernuta.

DSC_1918  DSC_2999
Amestecam incet sa nu se lase spuma. Scoatem tava din congelator, turnam compozitia deasupra dungilor si coacem in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 15 minute.

DSC_6985  DSC_6986  DSC_6990

Lasam sa se raceasca in tava, pe urma eliminam hartia de copt. NU se ruleaza in prosop cald!

DSC_6991  DSC_6992

Rezulta o foaie de rulada foarte elastica.

DSC_6994

Pregatim si crema: Mixam branza mascarpone cu zaharul pudra si extractul de vanilie.

DSC_6987  DSC_6989

Intindem crema peste foaia de rulada complet racita, asezam deasupra visinele din compot si rulam cat mai strans.

DSC_7008  DSC_7009  DSC_7010

Invelim in folie alimentara si lasam in frigider 2-3 ore. Gata. Asta a fost tot.

Pofta buna sa aveti 🙂

 

Comments

comments