Ingrediente:
1 kg rosii de gradina, coapte si parfumate
1 morcov mic
1 pastarnac mic
1 patrunjel mic
O bucata mica telina
1 ceapa mica
1 capatana de usturoi
Mult busuioc verde, putin cimbru si oregano
Piper
Crutoane si smantana pt servit
Preparare: Cu ajutorul unui blender am tocat morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul dupa care am rasturnat legumele intr-o oala si le-am sotat in 1 lg ulei + 2 lg de apa pana s-au inmuiat legumele.
Focul trebuie sa fie mic si sa amestecati constant sa nu se arda. Am adaugat rosiile taiate in sferturi, piper, cimbru, oregano, o cana de apa si am lasat sa clocoteasca pentru 15-20 de minute pana s-au inmuiat radacinoasele. Am luat de pe foc si am lasat sa se racoreasca putin dupa care am adaugat frunzele de busuioc spalate si am pasat totul cu ajutorul unui blender vertical. Daca vi se pare prea groasa supa mai adaugati putina apa si puneti din nou pe foc sa dea in clocot. Atat.
Serviti supa cu smantana si crutoane de paine.
Pofta buna 🙂