Chec aperitiv.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente forma 22cm diametru:

2 oua
200g sana (sau iaurt/smantana)
50g ulei de masline/floarea soarelui
250g faina
1 lgt bicarbonat de sodiu
Piper, usturoi granule
Extra: Zucchini, ardei, branza emmentaler taiate cubulete (sau carne ramasa de la o friptura, cubulete de pui gatit..)
Optinal: Fulgi de ceapa si fulgi de drojdie inactiva pt presarat deasupra checului.

Preparare: Cu mixerul sau cu ajutorul unui tel mixati ouale, sana si uleiul dupa care adaugati faina cernuta, bicarbonatul, piperul, usturoiul si omogenizati pana rezulta un aluat fara cocoloase.
Cu o spatula incorporati restul ingredientelor.
Ungeti forma dupa care turnati compozitia si coaceti checul in cuptorul preincalzit la 180C pt 50-60 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se racreasca in tava cateva minute dupa care rasurnati checul pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

 
Pofta buna 🙂

 

 

sursa

Comments

comments