Tort cu mascarpone


Print Friendly, PDF & Email

12

14

15

 

Un tort care cu siguranta va face ravagii la orice petrecere. Blaturile sunt marmorate, cu banane si cacao. Foarte parfumate, delicate, si nici nu necesita insiropare.

Cremele au la baza mascarpone si  nutella/unt de arahide/ciocolata alba. Gustul sarat al untului de arahide se potriveste perfect cu cele doua creme dulci.

E primul meu tort decorat cu trandafiri.

 

Ingrediente pentru cele 2 blaturi:

Intr-o cana gradata se omogenizeaza bine:

1 ou

1 banana pisata

120ml apa calduta

60ml lapte

60ml ulei

1 lingurita extract de vanilie.

 

In 2 boluri se amesteca:

100g zahar tos

65g faina

15g cacao

½ lingurita praf de copt

½ lingurita bicarbonat

Un praf de sare

Si

100g zahar tos

80g faina

½ lingurita praf de copt

½ lingurita bicarbonat

Un praf de sare.

 

Lichidul din cana gradata se imparte egal intr-e cele doua boluri. Totul se omogenizeaza cu un tel.

2  3

Se ia un polonic din aluatul de cacao si se pune in mijlocul formei (19 cm diametru). Pe urma se ia un polonic din celalalt aluat si se pune in mijlocul aluatului de cacao.Se continua pana se termina cele 2 compozitii.

4  5

Se coc la 175 grade pt 20 de minute (ventilatie+caldura sus/jos). Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

 

Crema 1:

125g mascarpone

125g nutella

8

Crema 2:

125g mascarpone

125g unt de arahide

7

Crema 3:

125g mascarpone

125g ciocolata alba topita, la temperatura camerei.

6

Ingredientele pt creme se mixeaza pe rand cu mixerul.

 

Asamblare:

Intre cele 2 blaturi am intins din crema nr 3 (sau puteti opta pentru oricare crema).

9

Pe urma am invelit tortul in strat foarte subtire din aceasi crema.

10  11

Se decoreaza folosind cele 3 creme si un dui Wilton 2D (dui stea inchis).

10978662_1555852514675375_3569761628638264942_n

13

Comments

comments