Tort cu mousse de kaki


Print Friendly, PDF & Email

7

 

Aveam in casa 2 buc. de kaki pe care nu le manca nimeni,asadar am pregatit rapid un tort.

Simplu si bun.

 

Blat:

25g pudra de cacao
45 ml lapte fierbinte
50 g unt
150 g zahar
30 ml lapte
1,5 oua(al doilea ou se bate si se imparte in doua)
90 g faina
½ lingurita praf de copt

Se omogenizeaza pudra de cacao cu 45ml lapte fierbinte folosind un tel. Se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca pana se topeste untul. Pe urma se adauga zaharul, 30ml lapte, ouale batute si se amesteca bine. La final se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se toarna aluatul in forma si se coace la 175 grade pt aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

1 2 3

Crema:

2 kaki curatate de coaja

200ml smantana pt frisca (ladorna)

zahar pudra dupa preferinta

10g gelatina (pt 500ml lichid)

Se pune gelatina la hidratat in 50-70 ml apa rece. Fructele se pun in blender si se toaca. Eu am vrut sa las bucati de fructe, dar daca vreti il puteti transforma in piure. Smantana se bate spuma cu zaharul pudra, se adauga piureul de kaki si se omogenizeaza cu spatula.

4 5

Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa 5 minute pe blat sa se racoreasca. Pe urma se adauga 2 linguri din crema de kaki in gelatina, se amesteca, apoi se combina cele doua creme. Am pus crema in frigider pt 10 minute pana s-a intarit putin. Am folosit un pos sa decorez tortul.

Va recomand sa taiati blatul in 4 ca sa aveti 3 straturi de crema.

 

6

 

Comments

comments