Muffins cu banane, cacao si crema de mascarpone cu baileys


Print Friendly, PDF & Email

7

 

Va prezint muffins-urile mele absolut preferate. Mega pufoase, mega gustoase, mega parfumate! Iar crema…..off crema. Nu exista ceva mai bun.

Muffins(14 buc):

1 cana (200 g) zahar tos

1 cana(130 g) faina

1/3 cana (35 g) pudra de cacao

3/4 lingurita praf de copt

3/4 lingurita bicarbonat

1/4 lingurita sare

1 ou mare

1 banana pisata cu furculita

1/2 cana (120 ml) apa calduta

1/4 cana (60 ml) lapte

1/4 cana (60 ml) ulei de floarea soarelui

1 lingurita extract de vanilie

 

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un bol mare se amesteca impreuna zaharul, faina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

In alt bol se amesteca cu un tel oul, banana pisata, apa, laptele, uleiul si extractul de vanilie.

Peste ingredientele solide se adauga ingredientele lichide si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Aluatul este unul destul de lichid.

1

Se imparte compozitia in forme de muffins umplute pe ¾ si se coc pt 20 de minute. Deoarece contine banana, vor avea miezul umed. Astfel este in regula daca raman 2-3 graunte de aluat pe scobitoare.

2 3

 

Crema:

250g mascarpone

2 linguri zahar pudra

bobitele din ½ pastaie de vanilie

3 linguri Baileys/Carolans

Se omogenizeaza totul cu un mixer. Crema se tine in frigider pana le vine randul.

4 5

Dupa ce se racesc muffins-urile se taie in doua, se pune crema, cateva seminte de rodii si se aseaza inapoi partea de sus.

6

8

 

Sursa muffins.

Comments

comments