Tort de bezea cu nuca de cocos, frisca si fructe de padure.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_7959

DSC_8003

Ingrediente:

 

  • 5 albusuri
  • 280g zahar tos
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite zeama de lamaie sau otet
  • 85g + 3-4 linguri fulgi de nuca de cocos deshidratata
  • 500ml smantana pentru frisca
  • Fructe de padure (am folosit visine, zmeura, afine, mure,capsuni congelate pe care le-am lasat la dezghetat pe mai multe hartii de bucatarie)
  • Pt topping ciocolata topita si seminte de rodie

DSC_7943

Preparare: Preincalziti cuptorul la 120C si tapetati o tava 38×28 cu hartie de copt. Albusurile se bat spuma pe viteza mare pentru 5 minute pana rezulta o bezea tare. Adaugati zaharul tos treptat si mixati in continuare pana se topeste zaharul pentru aprox.10-15 minute, pana rezulta o bezea teapana si lucioasa. Luati intre degete putina bezea, daca nu se simt granule de zahar e perfect si puteti adauga amidonul si zeama de lamaie. Mai mixati cateva secunde.

 DSC_7913  DSC_7914  DSC_7934

Cu o spatula incorporati 85g nuca de cocos pe urma intindeti bezeaua in tava si presarati deasupra nuca de cocos. Coaceti pentru 1 ora, stingeti focul dar nu deschideti usa si lasati in continuare in cuptor pentru 1 ora sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet taiati blatul de bezea in 2 parti egale. Daca nu pregatiti imediat tortul, tineti bezeaua intr-o cutie inchisa ermetic, in bucatarie. Rezista chiar si cateva saptamani. Daca nu planuiti sa pregatiti un tort, rupeti blatul in bucati si serviti.

DSC_7935 DSC_7936 DSC_7937 DSC_7939 DSC_7945

Cu 1-2 ore inainte de servire bateti smantana pentru frisca spuma (fara sa adaugati zahar), intindeti-o peste un blat de bezea, aranjati fructele si acoperiti cu al doilea blat. Decorati cu ciocolata topita si seminte de rodie.

DSC_7946  DSC_7948

Va recomand sa taiati tortul cu un cutit zimtat si sa nu va obositi sa folositi lingurita, e mai usor sa va ajutati de maini :))

 

 

Sursa.

 

 

 

Comments

comments