Caramel Lava Cake.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_9871

Un desert care mi-a scos peri albi, trebuie sa recunosc. Ieri seara am pregatit 3, din care 2 nu au curs si 1 nu l-am copt suficient. Incapatanata cum sunt, azi dimineata am luat-o de la capat. Prima din nou nu a curs, iar a 2-a ar fi fost perfect daca nu se rupea. La ultima recunosc ca imi pierdusem orice speranta…..si totusi, mi-a iesit. Problema la orice  lava cake este timpul petrecut in cuptor. Un minut in plus si nu ramane miezul moale, un minut in minus si se imprastie totul. Fiecare cuptor este diferit, in plus conteaza si marimea vasului in care pregatim desertul. In reteta originala s-a folosit dulce de leche. Eu am combinat sos de caramel sarat si sos de caramel clasic, din care a iesit o nebunie de desert dulce-sarat.

Sa ne apucam de treaba.

Ingrediente pt 3 buc:

200g sos de caramel/dulce de leche (am folosit 100g sos caramel sarat si 100g sos caramel clasic.Aici gasiti retetele)

60g unt topit

1 ou intreg

1 galbenus

20g faina

 

Preparare: Intr-un bol mixati caramelul cu untul topit pana se omogenizeaza si se deschide putin la culoare (1-2 minute). In alt bol mixat oul si galbenusul pentru 2-3 minute. Adaugati ouale batute peste caramel si omogenizati. La final incorporati si faina, tot cu ajutorul mixerului. Daca se intampla sa aibe un aspect taiat dupa ce adaugati faina, nici o panica. Puneti bolul pe baie de abur pt 1 minut si isi revine imediat.

DSC_9829  DSC_9830  DSC_9831  DSC_9832

Tapetati 3 vase ramekin cu unt si zahar (am optat pt zahar tos dar si zahar brut), turnati compozitia in vase pe 3/4 si coaceti in cuptorul preincalzit la 220C pentru 12-14 minute.

DSC_9833  DSC_9861  DSC_9834  DSC_9863  DSC_9837  DSC_9846

Deserturile mele au avut nevoie de fix 13 minute. Miezul trebuie sa ramana gelatinos cand miscati formele. Atentie, nu lasati in vase prea mult timp deoarece ele continua sa se coaca in continuare si riscati sa se solidifice miezul. Cu mare atentie treceti cu un cutit pe marginea vasului si rasturnati intr-o farfurie. Serviti imediat cu inghetata sau ciocolata neagra topita.

Compozitia se poate pregati in avans si lasat in bol pana va hotarati sa le pregatiti.

Pofta buna si succes 🙂

DSC_9875

 

Sursa.

Comments

comments