Tort Ecler.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7269

DSC_7276

 

Ingrediente tort 15cm diametru.

250 ml apa

100 g. unt

Un praf de sare

1 lingurita zahar

130 g faina cernuta

3 oua

Crema de vanilie:

6 galbenusuri

600ml lapte

100g zahar tos

40g faina

40g amidon

1 pastaie de vanilie

Pregatiti crema de vanilie dupa metoda de aici.

Ganache: 70ml smantana pentru frisca, 100g ciocolata alba. Smantana se pune pe foc mic pana se incalzeste. Se toarna peste ciocolata rupta bucatele si se lasa asa pt 2-3 minute. La final se amesteca si se lasa pe blat pana pregatim tortul. Mai avem nevoie de zmeura pentru decor.

Preparare blaturi: Se pun la fiert apa, untul, sarea si zaharul pe foc mediu.

DSC_7239

Cand incepe sa fiarba compozitia se adauga faina toata deodata si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si se desprinde aluatul de pe margini. Gatiti in continuare pe foc mic si amestecati mereu timp de 2-3 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet amestecand din cand in cand.

1

Dupa ce ajunge la temperatura camerei adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare si nu adaugam urmatorul ou pana nu s-a incorporat bine cel de dinainte. Trebuie sa avem un aluat lucios, fara cocoloase. Aluatul se pune intr-un pos cu varf gros si rotund.

2

Pe o bucata de hartie de copt desenati cercuri de 15 cm diametru si le umpleti cu aluat. Se coc in cuptorul preincalzit la 200C pentru 15 minute, pe urma se scade temperatura la 150C si se coc in continuare pentru 8-10 minute, fara sa se deschida usa cuptorului.

 DSC_7243  DSC_7244  DSC_7247

Se lasa sa se raceasca complet. Blaturile s-au deformat putin, asadar am taiat din margini sa le fac mai „aratoase”. Intindeti crema de vanilie intre foi, deasupra turnati ganache-ul si decorati cu zmeura.

DSC_7248  DSC_7249

 

DSC_7274

DSC_7283

 

Comments

comments