Tort exotic cu mousse de ananas si nuca de cocos, pentru 3 ani de fericire.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_2579

DSC_2566

DSC_2560

Acest tort exotic l-am pregatit pentru aniversarea de 3 ani al piticului. La multi ani frumosul meu, eu si tati te iubim si  iti dorim tot binele si sanatatea din lume.

Ingrediente blat patrat 24×24:

180g unt moale, la temperatura camerei

180g zahar

3 oua

180g faina

1,5 lgt praf de copt

1 praf de sare

Extract de vanilie

Ingrediente pt crema de cocos:

150g miez de nuca de cocos proaspat ( 1 nuca )

200ml lapte

100g zahar

100ml apa de cocos (se obtine din 2 nuci. Daca aveti doar 1 nuca, completati cu apa)

200ml smantana pentru frisca

30g unt

40g amidon

Ingrediente mousse de ananas:

Un ananas de 2 kg

400ml smantana pentru frisca

2-3 linguri zahar

15g gelatina granule

Pentru decor: visine, fragute, zmeura, ciocolata neagra, fulgi de cocos

 

Preparare blat: Preincalziti cuptorul la 180C si tapetati fundul unei tavi cu hartie de copt. Pentru a pregati blatul puteti folosi robotul cu paleta atasata, un mixer de mana sau o lingura de lemn. Untul moale se mixeaza cu zaharul pentru 3-4 minute dupa care se adauga ouale pe rand si se incorporeaza cu robotul setat pe viteza mica. Nu adaugati urmatorul ou pana nu se incorporeaza complet cel de dinainte. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea se adauga in ploaie si se continua mixarea pe viteza mica pentru 2-3 minute pana rezulta o compozitie fina si pufoasa. La final se incorporeaza si extractul de vanilie. Se toarna totul in tava si se niveleaza cu o spatula. Se coace pentru 20-22 minute. Blatul este gata dupa ce capata o culoare aurie si trece testul scobitorii. Este un blat usor umed asadar este in regula daca scobitoare va iesi umeda sau cu 2-3 graunte de compozitie. Daca vedeti urme de coca pe scobitoare mai coaceti pentru 2-3 minute si verificati din nou. Se lasa 5 minute sa se racoreasca in tava pe urma se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. Click pe link pentru poze cu intreg procesul de preparare al blatului.

DSC_2457

Preparare crema de cocos: Miezul din nuca de cocos se taie cubulete si se adauga in blender impreuna cu laptele, zaharul si se transforma in piure. Se lasa o ora in bucatarie sa se imbine aromele. Piureul se toarna intr-o cratita impreuna cu smantana, apa de cocos, amidonul si se amesteca bine cu telul. Se pune pe foc mediu si se fierbe pana compozitia se ingroasa, amestecand constant cu telul. Dureaza in jur de 5-10 minute. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza untul si se lasa sa se raceasca.  Click pe link pentru poze cu intreg procesul de preparare al cremei.

DSC_2443 DSC_2444 DSC_2458

Preparare mousse de ananas: Ananasul proaspat se taie cubulete si se adauga in blender. Daca doriti o textura usor crocanta cum am vrut eu, mixati doar pana se marunteste ananasul dar fara sa se transforme in piure. La final am ramas cu 600ml de piure de ananas. Mutati totul intr-o oala si fierbeti pentru 10 minute. Lasati sa se racoreasca pe urma adaugati gelatina hidratata in avans in apa rece si topita pe baie de aburi. Daca ananasul nu e suficient de dulce adaugati zahar. Eu am avut norocul sa nimeresc un ananas extrem de dulce si aromat. Mutati oala in frigider pentru 30 de minute sau pana observati ca s-a ingrosat putin compozitia si nu mai este in stare lichida. Smantana pentru frisca se bate spuma cu zaharul dupa care se adauga piureul de ananas si se amesteca cu o spatula. Click pe link pentru poze cu intreg procesul de preparare al cremei.

DSC_2515  DSC_2516

Asamblare: Asezati blatul pe un platou si in jurul lui asezati inelul tavii in care s-a copt. Intindenti crema de cocos peste blat cu o spatula. Este important sa intindeti crema astfel incat sa nu ramana loc liber intre crema si inel. Turnati mousse-ul de ananas si nivelati. Acoperiti tava cu folie alimentara si mutati in frigider peste noapte. A doua zi treceti cu un cutit peste marginea tavii si ridicati tava cu grija. Taiati capetele si presarati deasupra fulgi de nuca de cocos si visine glasate cu ciocolata neagra topita.

DSC_2499 DSC_2500 DSC_2517

DSC_2520

Pofta buna 🙂

DSC_2568

DSC_2583

 

Comments

comments