Tort tricolor.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_4346

DSC_4347

DSC_4393

 

Va prezint un tort absolut minunat, racoritor, pregatit pentru petrecerea de 2 anisori al baietelului meu. A fost o inventie de moment de care sunt foarte multumita. Tortul e format din blat umed de cacao, mousse de vanilie si jeleu de visine. Prepararea lui dureaza mult datorita jeleului care trebuie lasat in frigider peste noapte, dar va promit ca merita.

Ingrediente blat, 26cm diametru, cu inel:

114g unt

250ml apa

125ml ulei

60g pudra de cacao

300g zahar

280g faina

120ml iaurt 10% (puteti folosi smantana)

2 oua

1/2 lingura bicarbonat stins cu 1 lingurita otet (se stinge inainte de a fi adaugat in compozitie)

Metoda de preparare a blatului o gasiti AICI.

 

Ingrediente mousse de vanilie:

6 galbenusuri

600ml lapte

100g zahar

40g faina

40g amidon

1 pastaie de vanilie

+

250ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar

10g gelatina granule

Metoda de preparare a cremei de vanilie o gasiti AICI.

 

Ingrediente jeleu de visine:

900g visine fara samburi

Zahar brut dupa gust

20g gelatina granule

 

Blatul se lasa sa ajunga la temperatura camerei, pe urma se pune in frigider pana pregatim mousse-ul de vanilie.

Preparare Mousse: Smantana pentru frisca se bate spuma cu zaharul si se incorporeaza in crema de vanilie complet racita.

DSC_4168 DSC_4169 DSC_4171

Gelatina se lasa la hidratat in apa rece, pe urma se topeste pe baie de aburi. Se lasa 5 minute sa se racoreasca, se adauga peste crema de vanilie si se omogenizeaza. Mousse-ul este gata.

Blatul se niveleaza cu un cutit foarte ascutit,

DSC_4163 DSC_4164 DSC_4165

se aseaza pe un suport si se pune in jurul lui inelul formei in care s-a copt.

DSC_4166

Se toarna crema de vanilie, se lipeste folie alimentara deasupra cremei si se lasa in frigider pt 1-2 ore.

DSC_4173  DSC_4174

Pana sta tortul in frigider, pregatim jeleul de visine.

 

Preparare jeleu de visine:

DSC_4162

Visinele se pun pe foc mic cu zaharul si se lasa 10-15 minute pana se inmoaie, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul oalei.

DSC_4198  DSC_4199

Se elimina spuma si se transforma in piure cu ajutorul blenderului.

DSC_4200  DSC_4202

Lichidul astfel obtinut se strecoara pentru a avea un jeleu frumos, fara urme de pielita.
Gelatina se lasa la hidratat in apa rece, pe urma se topeste pe baie de abur si se incorporeaza in sucul de visine (atentie sa nu fie fierbinte). Jeleul de visine se lasa 10-15 minute pana se racoreste putin, pe urma se toarna peste crema de vanilie. Se lasa in frigider peste noapte. A doua zi desfaceti inelul de pe tort (daca nu se desprinde frumos, va puteti ajuta de un cutit subtire pe care il introduceti intre inel si crema) si optional puteti orna tortul cu frisca sau o crema la alegere.  Eu am ales sa il servesc asa cum era.

DSC_4208

Pofta buna 🙂

DSC_4301

DSC_4344

DSC_4357

 

 

Comments

comments