Whoopie pies cu marshmallow.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8624

DSC_8642

DSC_8634

DSC_8688

 

Ingrediente pentru aprox. 30 whoopie pies:

150g ciocolata amaruie (am folosit 52%)

100g unt

3 oua

180g zahar

1 lingurita extract de vanilie

225g faina

3 linguri de cacao

1 praf de sare

1 si 1/2 lingurita praf de copt.

Nuca de cocos

picaturi de ciooclata

Marshmallows

 

Preparare: Topiti ciocolata cu untul pe baie de abur si lasati sa se raceasca putin.

DSC_8599  DSC_8600  DSC_8602  DSC_8603

Ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul si extractul de vanilie pana isi tripleaza volumul si rezulta o crema spumoasa (aprox. 10 minute). Mutati robotul pe viteza mica si adaugati amestecul de ciocolata racorita in fir subtire.

DSC_8605

Cerneti impreuna faina, praful de copt, sarea si pudra de cacao pe urma adaugati treptat in crema pana se incorporeaza complet si rezulta un aluat neted si lucios.

DSC_8607  DSC_8608

Cu ajutorul unui pos si un dui rotund (sau o lingurita) formati discuri de 3-4 cm diametru, dar lasati neaparat spatiu intre ele.

DSC_8612

Optional presarati cu fulgi de nuca de cocos si picaturi de ciocolata.

DSC_8613  DSC_8614

Coaceti in cuptorul preincalzit la 175C pentru 13 minute. Lasati sa se raceasca in tava, pe urma mutati pe un gratar.

DSC_8615 DSC_8617 DSC_8618

Fiecare marshmallow se aplatizeaza si se aseaza pe cate un whoopie pie pe urma se muta in cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde pana incep sa se umfle.

DSC_8621

Scoateti din cuptor si asezati rapid inca un whoopie deasupra si apasati usor. In cateva minute umplutura se va intari putin.

DSC_8622

Sunt mai buni a doua zi deoarece se inmoaie si devin mai fragezi. Eu le-am tinut in bucatarie, pe gratar, acoperiti cu un prosop curat de bucatarie.

Pofta buna 🙂

DSC_8626

DSC_8628

DSC_8690

Comments

comments