Giganto-Muffins cu banane, fulgi de ovaz si alte nebunii.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_1679

DSC_1688

DSC_1684

Trebuie sa va spun ca acesti muffins au urcat pe primul loc in MuffinTop-ul nostru. Sunt incredibil de aromati, pufosi, usor umezi si compozitia nu contine zahar deloc. Va recomand cu foarte mare incredere sa ii incercati, piticii dar si adultii vor fi foarte incantati.

 

Ingrediente pt 12 muffins sau 5 giganto-muffins:

75g unt 82% topit

120ml miere

2 oua

3 banane foarte coapte, cu pete maronii

3cm de ghimbir curatat si ras

60ml iaurt 10% (sau orice alt iaurt sau smantana preferati)

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingura extract de vanilie

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita mix de condimente pt turta dulce (sau scortisoara)

260g faina integrala de grau

40g fulgi de ovaz + extra pentru presarat

150g mix de fructe (merisoare, goji, stafide)

Optional 1 lingura melasa nerafinata pentru presarat (sau zahar brut)

DSC_1657  DSC_1667

Preparare: Preincalziti cuptorul la 165C si tapetati o tava pentru muffins cu hartiute speciale. Eu am folosit o tava cu forme de muffins uriase si am tapetat fiecare adancitura cu hartie de copt. Daca vreti sa folositi si voi hartie de copt e simplu. Taiati patrate din hartie de copt pe care ii asezati in adanciturile formei. Indesati un stergar curat in mijloc si apasati. Hartia astfel se va mula in adancitura asadar acuma nu va ramane decat sa indoiti marginile hartiei si sa scoateti stergarul.

DSC_1658 DSC_1659 DSC_1660

Pisati bananele si amestecati cu iaurtul, ghimbirul ras, extractul de vanilie, sare si condimentele pt turta dulce. In alt bol adaugati faina integrala, fulgii de ovaz si mixul de fructe.

In bolul mixerului sau cu un tel amestecati untul topit si mierea de albine. Adaugati ouale si mixati pentru 1-2 minute pe urma incorporati amestecul de banane + bicarbonatul. Adaugati amestecul de faina cu fructe si amestecati cu o spatula doar pana se omogenizeaza compozitia. Nu exagerati cu amestecatul si nu folositi mixerul/robotul.

DSC_1664  DSC_1665

 

Impartiti compozitia in forme pe care le umpleti pe 3/4 si presarati deasupra fulgi de ovaz si optional melasa/zahar brut. Muffins-urile se coc pentru 25 de minute daca ati folosit o forma standard sau pentru 35-38 de minute daca ati folosit o forma pentru muffins uriasi. Trebuie sa treaca testul scobitorii, dar e in regula daca raman 2-3 graunte de aluat deoarece trebuie sa ramana usor umede, nu uscate. Binenteles ca nu trebuie sa fie nici o urma de coca cruda, daca se intampla asta mai coaceti pentru 2-3 minute si verificati din nou. Se lasa 5 minute sa se racoreasca in tava dupa care se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

DSC_1666 DSC_1668 DSC_1669

Serviti cu mare pofta 🙂

DSC_1696

DSC_1686

DSC_1670

DSC_1700

 

 

 

 

Sursa.

 

Comments

comments