Supa crema de praz.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 3-4 portii:

1 praz

1/2 morcov

1/2 radacina de patrunjel

1 buc mica de telina

1 capatana de usturoi

1 cartof

500ml smantana pt frisca (sau smantana fermentata de 30%)

2 lg ulei

Foi de dafin

Boabe de piper

Preparare: Toate legumele se curata si se toaca dupa care se adauga intr-o oala impreuna cu uleiul si aprox 200ml apa. Se soteaza in jur de 5 minute la foc mediu amestecand mereu. Dupa ce s-au inmuiat legumele se mai toarna 500ml apa, se adauga foile de dafin, boable de piper si se lasa la fiert pe foc mic in jur de 30 de minute sub capac. Dupa ce au fiert legumele se ia oala de pe foc si se paseaza intreg continutul (fara foile de dafin) cu ajutorul unui blender vertical. Se toarna smantana pt frisca si se amesteca. Nu folositi intreaga cantitate de smantana daca doriti o supa crema mai groasa, reglati consistenta la final. Oala se pune din nou pe foc mic timp de cateva minute pana cand se reincalzeste supa. Serviti cu crutoane. Sare ne-am adaugat fiecare in farfurie in momentul servirii 🙂

Pofta buna 🙂

Micuta la 10 luni servind cu mare pofta supa cu crutoane 🙂

 

 

Comments

comments