Tarta cu mascarpone si smochine.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

DSC_6834

DSC_6835

 

La ultima vizita in Lidl, m-am ales cu niste smochine delicioase. Cateva s-au mancat ca atare, dar binenteles am pregatit si un desert simplu si gustos.

Ingrediente tarta:

200g biscuiti (am folosit biscuiti digestivi cu ovaz)

100g unt

sau

Foietaj

Umplutura:

4 oua

250g mascarpone

150g zahar pudra

1 lingura extract de vanilie

1 lingurita coaja de portocale

50g migdale macinate

2-3 smochine taiate in 8

Fructe de padure (optional)

 

Preparare: Biscuitii se pun in robot cu lamele atasate si se zdrobesc.

DSC_6776

Se topeste untul, se adauga peste biscuitii zdrobiti si se omogenizeaza.

DSC_6779  DSC_6780

Compozitia se adauga intr-o tava de tarta de 26cm si se taseaza foarte bine. Se lasa in frigider pana pregatim umplutura.

DSC_6788

Daca optati pentru foietaj, se tapeteaza forma cu foietaj si se lasa in frigider.

In bolul robotului se adauga ouale intregi, mascarpone, zaharul pudra si se mixeaza pentru 5 minute pana obtinem o crema fina.

DSC_6781  DSC_6782

Adaugam pe urma extractul de vanilie, coaja rasa de portocale, migdalele macinate si mixam pentru 1 minut pe viteza mica. Umplutura este gata 🙂

DSC_6783  DSC_6784  DSC_6785

Scoatem forma din frigider, turnam umplutura si aranjam deasupra smochinele.

DSC_6789 

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30-40 minute sau pana capata o culoare aurie. Se poate servi calda sau rece.

DSC_6793

Deoarece eu am folosit o forma de tarta mai mica, mi-a mai ramas niste umplutura. Asadar am tapetat 4 forme mici de tarta cu foietaj, am asezat deasupra zmeura, mure, coacaze si le-am copt pentru 30 de minute.

DSC_6790  DSC_6792

Este un desert foarte usor de pregatit si destul de rapid. Va recomand cu incredere 🙂

DSC_6798

DSC_6804

 

DSC_6806

Sursa.

Comments

comments