Pulled pork.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8413

DSC_8405

Inca o reteta absolut magnifica marca Gordon Ramsay, pulled pork sau ceafa de porc gatita lent la cuptor. A fost vedeta mesei de revelion  impreuna cu o rulada cu crema de ciocolata si banane (click pt reteta).  Desi se poate pune in cuptor imediat ce carnea a fost acoperita de marinada, va recomand sa pregatiti in avans ceafa de porc si sa o abandonati in frigider, acoperita cu folie alimentara pentru 2-3 zile. Carnea va fi mai aromata, mai gustoasa.

 

Ingrediente pentru marinada:

3 linguri cu varf boia afumata

2 linguri cu varf zahar brut (demerara)

1 capatana de usturoi

1 lingura cimbru

1 lingura sare de mare grunjoasa

1 lingura boabe de piper rosu (sau de care va place)

Ulei de masline extravirgin

Pentru sosul de usturoi:

300ml maioneza

200g smantana grasa sau iaurt 10%

Usturoi pisat

1 lingura ketchup

Sare de mare

Patrunjel verde tocat

O bucata ceafa de porc de 2kg, cu os

3-4 cepe mari, taiate in sferturi

 

Preparare: In primul rand pregatim marinada. Intr-un mojar pisam usturoiul, sarea de mare si boabele de piper.

DSC_8346  DSC_8349

Aceasta pasta o amestecam cu zaharul brut, boiaua, cimbrul si adaugam ulei de masline extravirgin pana rezulta o pasta mai groasa.

DSC_8350  DSC_8353 DSC_8354

Ungem toata suprafata cefei de porc cu marinada, asezam intr-o tava si acoperim cu folie alimentara. Lasam totul in frigider 2-3 zile.

DSC_8358  DSC_8362

Dupa 2-3 zile in tava se va strange putin ulei, daca nu ungeti cu putin ulei tava, puneti sferturile de ceapa si deasupra lor asezati bucata de carne.

DSC_8382  DSC_8383

Coaceti la 140C pentru 5-6 ore. Nu este nevoie sa intoarceti carnea.

Cat timp se coace pregatim sosul. Amestecati maioneza, smantana, usturoiul pisat, patrunjelul verde si ketchup-ul.

Dupa cele 5-6 ore de copt marinata se va innegri, asadar daca doriti inainte de servire o puteti elimina.

DSC_8391

Scoateti carnea pe un tocator de lemn, asezati in mijlocul mesei si lasati invitatii sa se serveasca singuri. Serviti cu sosul de usturoi, ceapa coapta pe care s-a copt carnea si chifle cu ierburi aromatice (click pe link pentru reteta). Asezati pe masa si felii de rosii, ceapa rosie, salata verde, castraveti murati si lasati invitatii sa isi construiasca fiecare cate un sandwich delicios.

Pofta buna 🙂

DSC_8414

 

Aici am folosit pulpa de porc, sos de ardei copti, cascaval si chifle cu seminte.

Comments

comments